I den här guiden kommer vi att gå igenom på hur man använder den fria SSL-certifikat som medföljer Net9 webbhotell. Vi kommer också att berätta hur du skyddar all din webbplats användarinformation med HTTPS och eventuellt tvinga HTTPS-anslutning för alla användare av webbplatsen.

1. Logga in till cPanel
  2. Klicka på Skydd: Let's Encrypt SSL
    Let's Encrypt SSL
  3. Efter Let's Encrypt SSL -menyn öppnas, klickar Issue på den domän som du vill skapa SSL-certifikat för
    SSL Certficate creation
  4. Servern tar en liten stund när det skapar SSL-certifikat. Efter detta bör det nya certifikatet ses på övre Your domains with Let's Encrypt certificates -menyn
    SSL certificates
  5. Grattis! Din webbplats kan nu utnyttja HTTPS-anslutningar och certifikatet är betrodd av alla större webbläsare

Nästa vi kommer att gå igenom om hur man tvingar HTTPS-anslutningar på din webbplats, i stället för klienter som ansluter via osäkra HTTP-anslutning.

1. Från cPanel öppna Files: File Manager
    File manager
  2. Från övre högra hörnet klick Inställningar
  3. Från Inställningarfönstret tick Visa dolda filer (dotfiles). Efter detta tryck på Spara
    Settings
  4. Från vänster öppna public_html eller någon annan webbplats mapp du vill tvinga HTTPS på. Lägga denna regel till mappen public_html kommer att tvinga säker HTTPS på alla delar av webbplatsen
  5. Efter detta väljer .htacess fil från vyn och uppifrån press Redigera
  6. Lägg till följande rader till .htaccess fil
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTPS} off
    RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Rewrite rules

7. Från övre högra hörnet trycker Spara ändringar
  8. Nu kan du besöka din webbplats och du bör se ikonen HTTPS poppar upp på din webbläsare för att beteckna säker anslutning