Skydd mot DDoS-attacker Skydda din verksamhet på Internet

I en denial-of-service attack försöker angriparen att göra en nätverkstjänst otillgänglig. Några av dessa attacker har motiverats av pengar medan andra bara av bus. Angriparen som söker efter ekonomisk vinst vanligtvist först ringer eller skickar e-post till offret och utpressar för pengar. Om offret vägrar att betala kommer deras nätverkstjänst att förlamas. Enligt myndigheterna har några av utpressningsincidenter även kopplats till globalt organiserad kriminalitet.

Våra DDoS-skydden har designats för webbsidor med mycket trafik och spelservrar, men den fungerar också med små affärskritiska webbsidor. En DDoS-attack är oftasts den värsta mardrömmen för webbtjänstleverantören men lyckligtvist det finns ett sätt att vakna.

Vi analyserar din webbtjänsts typiskt trafik och vem är användaren av tjänsten. Vår 24/7 övervakning försäkrar att vi upptäcker misstänksamma trafik omedelbart. Vi utför omedelbara åtgärder för att säkerställa att tjänsten fortsätter fungera utan någon driftstopp även trots attacken pågår.

Vår försvar är baserad på automatiskt setup som separerar lämpligt och olämpligt trafik från varandra. Efter denna process bara den lämpliga trafiken har tillgång att använda tjänsten. Vi undersöker trafiken noggrant på flera OSI-skikten för att försäkra att allt lämpligt trafik hamnar på destinationen säkert.


Hur fungerar DDoS-attacker?

En denial-of-service attack försöker att överbelasta plattformen som värdar webbtjänsten. Vanligtvis är syften av en DDoS-attack att skapa för många användare till tjänsten så att dem äter upp kapacitetet för "verkliga" användaren. En server bara har inte resurser att serva alla användaren och eftersom antalet av olämpliga användaren är högre av antalet av "riktiga" användaren kommer servern att såklart fokusera på att serva olämpliga användaren. Detta typ av attack kallas application level denial-of-service.

Nuförtiden är chansen att bli ett offer av en denial-of-service attack mycket stora på grund av billiga priserna på internetanslutningar och lättillgänglighet av denial-of-service programvara. Det är inte bara antalet av attacker som har ökat men också storleken. Detta besätter många stabila, men oskyddade infrastrukturer i fara när en attack inträffs.


Nätverkssäkerhet hos Net9

Högsta prioritet här hos Net9 har alltid varit att garantera säkerheten och tjänsten av våra kunder. Under åren har vi samlat mycket kunskap om detektering och mitigation av DDoS-attacker. Detta tillåt oss att utveckla olika verktyg för att mitigera även större attacker.
Vårt försvar mitigerar tiotals av gigabytes av attacker varje dag utan någon negativ effect på våra tjänster.

Vi är ett av få företag i Finland som investerar specifikt i nätverkssäkerhet. Andra syftar vanligtvis bara åt att spara pengar och förbättra bara vid behov. Hos Net9 syftar vi att behålla vår nätverk aktuell för att förebygga mot oväntade svårigheter i framtiden. På senaste tiden i Finland har internetbankerna tagit emot många attacker och problemen som följde var aktuella ämnen. Vi har praktiskt inga av dessa problem.